Σα. Οκτ 23rd, 2021

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, προγραμματική σύμβαση 1.300.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας, των ΔΕΥΑ Ναυπλίου και Αργους – Μυκηνών και του Περιφερειακού Ταμείου για τον Βιολογικό Καθαρισμό Αργους – Ναυπλίου και συγκεκριμένα την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας χαρακτηριστικά μετά την υπογραφή εκ μέρους του της σύμβασης, “δεν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας να χρηματοδοτεί εκσυγχρονισμό Βιολογικών Καθαρισμών, ωστόσο η κατάσταση που εδώ και πολλά χρόνια έχει διαμορφωθεί και η οποία δεν περιποιεί τιμή για μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας -και της χώρας μας γενικότερα-, οδηγούν την Περιφέρεια να αναλάβει τη σχετική δαπάνη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στη συγκεκριμένη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Είναι βέβαιο ότι αν το θέμα αυτό είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα, δεν θα είχαμε φθάσει στο σημερινό απαράδεκτο επίπεδο, συνέπεια του οποίου αποτελούν τα σοβαρά προβλήματα στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Εξ άλλου, στη σημερινή επίσκεψή του στο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια παρέδωσε δωρεάν τις μετοχές που κατείχε στην Αναπτυξιακή Αργολίδας προς τους Δήμους Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου, ενώ ο Δήμος Αργους – Μυκηνών δεν εξέφρασε ενδιαφέρον στην σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας.

Τέλος, σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη στην Π.Ε. Αργολίδας, εξετάστηκε και το τεχνικό πρόγραμμα της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Κατέβασε την εφαρμογή ΤΖΟΚΕΡ 🔥

Συμμετέχεις στο αγαπημένο σου παιχνίδι από όπου κι αν βρίσκεσαι!!!

🔥 eShop my Market

Διεύθυνση, ώρα και μέρα που θέλετε να σας παραδώσουμε την παραγγελία σας!

🔥 by 24SERVER