Αργολικός κόλπος. Κλειστός κόλπος, ο οποίος δύσκολα αυτοκαθαρίζεται, σωρρεύοντας τις όποιες ουσίες και λήμματα, με σοβαρές επιπτώσεις στους οργανισμούς οι οποίοι ζουν στη θάλασσα.

Ο βιολογικός δεν φαίνεται πως κάνει σωστά τη δουλειά του. Με επιπτώσεις και στους ανθρώπους (πέρα από την κακοσμία), όσων έρχονται σε επαφή με τα νερά αυτά ή καταναλώνει ψάρια.

Οι αυτοδιοικητικοί μας, το κοινό συμφέρον εντελλόμενοι να υπηρετούν, αλλά η ιδεολογία τους να είναι “όλα στο ιδιωτικό συμφέρον”, (ιδιαίτερα τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα), δεν νομίζω πως μπορούν να λύνουν δύσκολα περιβαντολλογικά ζητήματα.

Το κόστος για στήριξη του περιβάλλοντος είναι μεγάλο, και προσκρούει στην αντίληψή τους για το κέρδος, εκτός και αν συμπίπτει με ατομικά κέρδη (πχ ΣΔΙΤ). Να αντιδράσουμε. Να συγκεντρωθούν όσοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη προστασίας του κόλπου.

Έστω και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, να απαιτήσουμε αλλαγή της κατεύθυνσης. Να κλείσει ο δρόμος στους νεοφιλελεύθερους.

Τους έχω ικανούς όχι μόνο να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, ακόμα και την προστασία της θάλασσας και των ποταμών ή ακόμα να ιδρύσουν …μια νέα αντίστοιχη ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Γιώργος Αντωνόπουλος

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....