Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αγνόησε το αίτημα εμπόρων και επαγγελματιών του Άργους πριν περίπου 2 χρόνια για την δημιουργία Open Mall στην περιοχή του εμπορικού τριγώνου (Κορίνθου από το ύψος της πλατείας Δερβενακίων μέχρι την πλατεία, των εμπορικών πεζοδρόμων, της οδού Βασ. Σοφίας από την Τράπεζα Πειραιώς μέχρι και την προέκτασή της στο τέλος της Βασ. Κωνσταντίνου (Γούβα).

Η δράση των Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου (Open Mall) προέβλεπε χρηματοδότηση από το Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση 1.900.000 ευρώ και θα προέβλεπε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης πέραν της αναβάθμισης του χώρου (φύτευση, κάδοι ανακύκλωσης, νέα πεζοδρόμια, σκίαση, υποδομές για ΑΜΕΑ), όπως προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «Έξυπνης πόλης», συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και προβολή και προώθησή της.

Πολλές πόλεις της Ελλάδας έτρεξαν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, μεταξύ αυτών και το γειτονικό Ναύπλιο, και να καρπωθούν τα πολλαπλά οφέλη από την αναβάθμιση του εμπορικού τους κέντρου.

Ενώ είχε αρχίσει λοιπόν η διαβούλευση, που προέβλεπε συν δικαιούχους του προγράμματος τον Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο με την αρωγή του Επιμελητηρίου, και είχαν μαζευτεί και οι υπογραφές που προβλέπονταν για την ένταξη στο πρόγραμμα, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα.

Αντ’ αυτού πήρε την απόφαση να κάνει στον ίδιο χώρο μια μικρής κλίμακας ανάπλαση ύψους 320.000 ευρώ (κατά τα λεγόμενα) με χρήματα από τα ταμεία του τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες σε δρόμους στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Σήμερα σε μια περίοδο σκληρού lockdown, με τα μαγαζιά ημίκλειστα και την κοινωνία γονατισμένη, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με μηδενικό διάλογο με τους επαγγελματίες και τους φορείς τους, ψηφίζει αύριο την συγκοινωνιακή μελέτη της νέας ανάπλασης που ετοιμάζει.

Με μεγάλη έκπληξη, και ο πλέον άσχετος, αντιλαμβάνεται ότι η μείωση 62 θέσεων παρκινγκ που προβλέπει η μελέτη από το κέντρο της πόλης, είναι επί της ουσίας το τελειωτικό χτύπημα σε μια ήδη επιβαρυμένη πόλη ,από την προηγούμενη ανάπλαση.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης και εδώ και χρόνια νιώθουν στο πετσί τους πέραν των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, και τις επιπτώσεις των επιλογών των τοπικών αρχόντων, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.

Το Άργος από μια εμπορική πόλη που ήταν, κατάντησε πόλη φάντασμα με κλειστά μαγαζιά και λουκέτα παντού για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....