Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στην διαχείριση της πανδημίας και ούτε υπάρχει κανείς να πει ποιο είναι το ιδανικό. Αυτό που έχουμε βάλει από την αρχή ως στόχο και αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Καταλαβαίνουμε για να επιτευχθεί αυτό δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και σε πολλές περιπτώσεις θα αναγκαζόμαστε να παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες μπορεί να είναι δυσάρεστες.

Η αντιπολίτευση σχεδόν αμφισβητεί την επιστήμη. Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή. Οι πολίτες θέλουν να αισθάνονται ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών και ότι βεβαίως προσαρμοζόμαστε σε αυτό που προτάσσει και επιβάλει η επιστήμη.

Παράλληλα με την προσπάθεια που γίνεται στο υγειονομικό πεδίο γίνεται και μία προσπάθεια να διατηρηθεί όσο το δυνατόν το δίχτυ προστασίας έτσι ώστε να διατηρηθεί και η κοινωνική συνοχή. Δεν είναι τα πράγματα ρόδινα. Δεν το λέει κανείς αυτό. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε τώρα δεν πρέπει να καταστροφολογούμε, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και κυρίως να μην αμφισβητούμε την επιστήμη.

Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη όταν είναι ρεαλιστική.
Παρακολουθώ τις δηλώσεις των φορέων των κλάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Αναμφισβήτητα υπάρχουν χαμένοι στην κρίση. Σε αυτό στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι ότι πραγματικά μέχρι στιγμής έχει δοθεί η απαραίτητη στήριξη από το κράτος. 24 δισ. ευρώ δόθηκαν το 2020 για την στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Έχουν υπολογιστεί 7,5 δισ. ευρώ για την νέα χρονιά.

Μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι ότι μία χώρα που έχει τόσο μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ της και τόσο μεγάλο ποσοστό της απασχόλησης να βασίζεται στο τουρισμό, δεν ήταν δυνατόν να μην ανοίξει. Νομίζω ότι το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο στην φετινή χρονιά και στην ελπίδα να μπορέσουμε να έχουμε πραγματικά μια καλύτερη χρονιά από την περσινή γιατί μπορούμε να αντιληφθούμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάμε σε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πολύ μεγάλες απώλειες.

Ακούστε τι είπε:

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....