Από σήμερα μπορούν να λαμβάνουν τη βεβαίωση εμβολιασμού όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από σήμερα, μπορούν να εφοδιάζονται οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με τη βεβαίωση εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, η βεβαίωση εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού είναι διαθέσιμη από σήμερα στη σχετική πλατφόρμα.

Ειδικότερα, η βεβαίωση χορηγείται μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Το πιστοποιητικό εκδίδεται μετά και την τελευταία δόση εμβολιασμού.

Οι πολίτες που θέλουν να λάβουν το πιστοποιητικό, θα χρειαστούν:

  • Τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
  • Τον ΑΜΚΑ.

Το πιστοποιητικό έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα και οι πολίτες μπορούν:

  • Είτε να το αποστείλουν ηλεκτρονικά.
  • Είτε να το εκτυπώσουν και να το καταθέσουν σε δημόσια υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση, σε εξέλιξη βρίσκεται ο εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό, για τις ηλικίες 60-64 ετών και τα άτομα άνω των 75 ετών.

Όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν, υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να το κάνουν:

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης. Εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.
.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....